«ВИШИВАНКА – ГЕНЕТИЧНИЙ КОД НАЦІЇ»

Людське безсмертя з роду і до роду

Увись росте з коріння родоводу.

Хто знає, береже минуле,

 І вміє шанувать сучасне, -

Лиш той в майбутнє

Вивершить прекрасне!»

 

Цьогоріч День вишиванки відзначаємо 18 травня. Святкувати його почали не  так давно, але в Комунальному закладі «Уманський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж ім. Т.Г.Шевченка Черкаської обласної ради» ця традиція вже встигла міцно закріпитися та стати особливою подією для коледжанської родини.

У цей день Войтенко Г.М., викладач української мови та літератури, завідуюча кабінетом Краєзнавства, та Харченко І.М., викладач методик початкової освіти, підготували для здобувачів освіти  202-П групи літературно-народознавчу квест-гру:  «Вишиванка – генетичний код нації», що став яскравим доповненням до святкування Дня вишиванки у коледжі.

Цей захід сприяв вихованню любові до українського мистецтва; розширенню уявлення про українську вишивку й народний костюм; розвиткові художнього смаку, інтересу до українського народного одягу як складової частини духовної культури українців;  творчим здібностям, критичному мисленню, комунікативним навичкам студентів; шанобливому ставленню до національних традицій народної вишивки й історичного костюма; сформував уміння швидко розв’язувати поставлені завдання, співпрацювати в групі.

Учасники квесту продемонстрували свої знання та вміння, вправність в українському слові, любов до рідної мови, свій патріотизм.

 Бажаємо всім присутнім незламності духу та щирої любові до рідної мови, до  звичаїв, обрядів та традицій, які оберігає наша  Україна.

Наш рідний край, наша дорога й мила Вітчизна, земля, де ми народились, уперше побачили й пізнали світ, почули колискову пісню, рідну мову, відчули любов і ласку – це наша найдорожча у світі Батьківщина – Україна. Тут жили наші прадіди, тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини, тут боронять її наші захисники та захисниці. І де б ми не були, і щоб нас не чекало, відчуваємо поклик рідної землі.

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

Михайло ФЕДОРОВ, класний керівник 202-П групи,

Олександра АВЕРІНА, заступник старости 202-П групи

  • Переглядів: 184

Комунальний заклад "Уманський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж ім. Т. Г. Шевченка Черкаської обласної ради' © 2022