5 листопада – День працівника соціальної сфери

Шановні коледжани!
5 листопада – День працівника соціальної сфери

У першу неділю листопада в Україні відзначають ДЕНЬ ПРАЦІВНИКА СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ. Це свято пошани за щоденну, нелегку та потрібну справу – розв’язання соціальних проблем населення, свято людей, діяльність яких сповнена підтримкою та милосердям.

Соціальні працівники відіграють невід’ємну роль у нашому суспільстві. Вони працюють з людьми, які переживають складні життєві ситуації, включаючи дітей, сім’ї, людей похилого віку, осіб із обмеженими можливостями та багатьох інших. Фахівці з соціальної роботи надають соціально-психологічну підтримку, консультування та допомагають отримати доступ до необхідних ресурсів та послуг, а також сприяють розвитку і зміцненню соціального капіталу українського суспільства.
На сьогодні соціальні працівники відіграють критичну роль в наданні допомоги та підтримки людям, які постраждали внаслідок війни в Україні. Воєнні дії на території нашої незалежної держави призводять до надзвичайно складних ситуацій, коли громадяни втрачають свої будинки, сім’ї, рідних, а також робочі місця. У цих умовах соціальні працівники стають дуже важливими посередниками між потерпілими та необхідними ресурсами, послугами та професійною підтримкою. Саме фахівці з соціальної роботи забезпечують соціально-психологічну допомогу для тих, хто переживає стрес і травму внаслідок війни, а також допомагають в реабілітації та адаптації сімей, які втратили свої домівки та є внутрішньо переміщеними особами. Вони також ведуть роботу з ветеранами війни, допомагаючи їм інтегруватися в цивільне життя після повернення з передової тощо.
У КЗ «Уманський гуманітарно- педагогічний фаховий коледж ім. Т. Г. Шевченка Черкаської обласної ради» функціонує відділення соціальної та спеціальної освіти, циклова комісія зі спеціальної педагогіки, психології та соціальної роботи, здобувачі освіти освітньо- професійної програми «Соціальна робота», які дотичні до цього свята і і славляться високою професіональністю та якістю навчання завдяки своєму досвідченому викладацькому колективу.
Викладачі і студенти відділення відзначаються активною науково- пошуковою, соціально- освітньою та волонтерською діяльністю;
регулярно беруть участь у коледжанських, міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних проєктах;
активно співпрацюють з регіональними та місцевими соціальними закладами та установами м. Умань та Уманщини на практичному рівні,
де студенти мають можливість отримати практичний досвід та взаємодіяти з реальними клієнтами і реальними соціальними проблемами, що готує їх до професійної діяльності.
Особливістю відділення є те, що студенти та викладачі з соціальної роботи постійно долучаються до волонтерської діяльності. Ще з 2014 року по теперішній час вони надають посильну підтримку Збройним Силам України та внутрішньо переміщеним особам, а також активно допомагають у різних благодійних та гуманітарних проєктах.
Як викладачі, так і студенти є організаторами багатьох волонтерських акцій та заходів, за що неодноразово були відзначені грамотами та подяками за волонтерську допомогу від громадських, благодійних організацій, органів місцевого самоврядування та військових частин.
Отож, вітаю педагогічний, науково-педагогічний склад відділення СОЦІАЛЬНОЇ ТА СПЕЦІАЛЬНОЇ ОСВІТИ та завідувача - Людмилу СИДОРЧУК, магістра з соціальної роботи, викладача вищої кваліфікаційної категорії, викладача- методиста, викладача соціальної психології та фахових дисциплін;
ЦИКЛОВУ КОМІСІЮ спеціальної педагогіки, психології та соціальної роботи ( голова - Ольга БИСТРАНІВСЬКА, викладач вищої кваліфікаційної категорії, викладач- методист; члени комісії - викладачі фахових дисциплін: Ольга СОБОЛЕНКО, магістр з соціальної роботи; Олена КРИКУНОВА, магістр з соціальної роботи, Людмила ХОМЕНКО, кандидат педагогічних наук з соціальної роботи, доцент; Світлана ШТАНГЕЙ, кандидат педагогічних наук; Михайло ФЕДОРОВ, аспірант кафедри
соціальної педагогіки та соціальної роботи УДПУ імені Павла Тичини; Валерій Падалка, магістр з практичної психології;
студентів спеціальності 231 Соціальна робота коледжу
й усіх фахівців соціальної сфери з професійним святом!
Нехай ваша компетентність, працьовитість, душевне тепло і надалі слугуватимуть людям, а свято принесе слова подяки від тих, про кого ви постійно турбуєтеся. Бажаю вам міцного здоров’я, добробуту, тепла та затишку у ваших оселях і невичерпної життєвої енергії.
Ви, хто обрали такий фах — відповідальні та сміливі люди. Тож нехай життя дарує вам багато щастя, а робота дається легко та без проблем.

З повагою Зоя КРАМСЬКА, в. о. директора, доктор філософії

  • Переглядів: 146

Комунальний заклад "Уманський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж ім. Т. Г. Шевченка Черкаської обласної ради' © 2022